isa de lange
Elise Lauret
Elise Lauret

4 x koffie en taart in West-Zeeuws-Vlaanderen

De herfst staat voor gezelligheid, boswandelingen, paraplu’s, chocolademelk, kaarsjes én fijne koffietentjes. In verschillende dorpen van West-Zeeuws-Vlaanderen zitten er een aantal gevestigd. Wij hebben er een viertal voor je uitgezocht waar je heerlijk een middag of ochtend kunt vertoeven. Pak er een kopje thee (óf koffie) bij en lees hieronder waar je 4 x koffie en taart in West-Zeeuws-Vlaanderen kunt uitproberen.

Koffiebar en ijssalon Fonteyn

Voor alles wat lekker is moet je naar Fonteyn! Deze koffiebar, lunchcafé en ijsbar in één is gevestigd op de markt in Groede. In de zomer verkopen ze ambachtelijk ijs, maar in de koudere seizoenen staan ze voor je klaar met huisgemaakte taarten om je vingers bij af te likken. Ook is er een koffiebar voor lekkere koffie en nu je er toch bent: neem eens een kijkje op de lunchkaart. Die is ook de moeite waard!

Routebeschrijving

Bistro In den Koning

Op naar Waterlandkerkje! Een prachtig restaurant met een nog meer bijzondere historie. Ga zitten op de plek van Napoleon (schijnt echt waar te zijn) en laat je verrassen door het lekkerste uit de streek op dat moment. Het restaurant staat bekend om Opa’s Appeltaart. Die moet je dus echt proberen. Deze Koning is afwisselend, anders en met klassiekers als basis. Juriën, de chef, heeft eerder zijn diensten al bewezen bij Eigenwijs in Oostburg dus dat zit wel goed!

Routebeschrijving

Eigenwijs

Eigenwijs is trendy, hip en toegankelijk voor groot en klein. Geniet van de beste koffies en neem er ook een taartje bij. Ook voor de lekkerste lunchgerechten en The Best Burgers in Town moet je naar de markt in Oostburg. Kom langs, beleef en geniet!

Routebeschrijving

koffie en taart in west-zeeuws-vlaanderen

Bistro De Buut

Deze hippe bistro aan het Dorpsplein in Schoondijke is een ontmoetingsplek voor fietsers, lopers, locals en voor iedereen die zin heeft in iets lekkers. Bij Bistro De Buut ben je er even uit, maar toch ook thuis door de prettige woonkamersfeer. Keuze uit verschillende koffies, maar ook als je meer van thee of chocolademelk houdt, zit je hier goed. Natuurlijk kun je een appeltaart bestellen, maar wil je het iets spannender? Ga dan voor de klakkers: Zeeuws voor wentelteefjes. Houd je wel van verrassingen? Bestel dan eens “Het debutantje van de maand”!

Routebeschrijving

Meer lezen over Bistro De Buut? Klik dan hier.

koffie en taart in west-zeeuws-vlaanderen

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top