Patricia Roosenstein
Patricia Roosenstein

4 x de tofste restaurants in Goes

Hello! Mijn naam is Patricia Roosenstein. Als echt stadsmeisje (geboren in Utrecht), ben ik opgegroeid met altijd veel horeca en gezelligheid om me heen. Vanaf mijn studententijd heb ik in verschillende provincies en op de meest diverse plekken gewoond. Van Utrecht naar Noord-Holland, toen naar Zuid-Holland en zelfs nog een kort uitstapje naar Drenthe. Toen ik vanuit Drenthe in 2017 naar Zeeland verhuisde, waren voor mij de belangrijkste vragen: hoe zijn de mensen hier en hoe is het met de restaurants in Goes gesteld?

Toffe restaurants in Goes

In 2017 ben ik als import Zeeuws meisje in de gemeente Goes komen wonen. De stad Goes kent zo’n 28.000 inwoners. Het is een heel sfeervol stadje in Zeeland. Ik heb in de afgelopen jaren al best wat plekjes in Zeeland ontdekt, maar ik ben nog steeds heel blij dat ik in Goes woon qua gezelligheid. In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat zowel de mensen in Zeeland als de horeca in Zeeland echt niet achter blijven op de Randstad. De mensen in Zeeland vind ik open, oprecht, vriendelijk en geïnteresseerd. Nu even over de restaurants in Goes. Daar ben ik al jaren flink over te spreken. In de korte tijd dat ik in Zeeland woon, merk ik dat er leuke, nieuwe en hippe tentjes bij zijn gekomen: daar word ik blij van. In dit artikel deel ik mijn favoriete restaurants in Goes.

De Brass

Sinds september 2019 is De Brass geopend. Voorheen zat restaurant Brasserie D’Anvers op deze locatie. Dit restaurant in Goes is overgenomen en heeft een flinke make-over gehad. De Brass is ten opzichte van het vorige restaurant echt veranderd in positieve zin qua uitstraling en menukaart. Ze hebben een gaaf logo, een mooie tent én heerlijke gerechten op de kaart. Ook hebben ze speciale to go-gerechten. Hier hebben we al een aantal keren gebruik van gemaakt. Aanraders: de huisgemaakte limoncello, de Brass borrelplank én de overheerlijke boneless spareribs!

Routebeschrijving

restaurants goes

Jardin

Jardin bestaat nog niet zo lang, maar het is nu al de groenste bar van Zeeland. Ik vind ze vooral een super sfeervol plekje voor een healthy ontbijt of lunch, een lekkere koffie of vers sapje en ze hebben er de lekkerste taartjes! De eigenaren zijn super vriendelijk en maken altijd een gezellig praatje. Wij halen hier graag een vers sapje of een lekkere yoghurt to go.

Routebeschrijving

Katoen

Bij Katoen kun je eten en borrelen. Op afhaal kun je hier heerlijke lunch- en dinergerechten bestellen. Ook kun je een taartje van de dag en diverse dranken afhalen. Iets lekkers van Katoen is wat mij betreft altijd een goed idee! Daarnaast hebben ze ook een heel fijn hotel. Heerlijk om een nachtje weg te gaan in Goes en te onthaasten. Mijn favorieten? Ik ben fan van de huisgemaakte brownies en de heerlijke Verdejo. Cheers!

Routebeschrijving

Kale & de Bril

Restaurant Kale & de Bril heeft sinds de coronacrisis snel het Kale & de Bril thuismenu opgezet. Hoe dit werkt? Je geeft je bestelling door van het aantal gangen én kiest je dessert uit (zoals een heerlijk kaasplankje of juist een zoet gerecht.) Vervolgens haal je het in een doos op en hoef je thuis met slechts een paar kleine handelingen de gerechten af te maken. Zelfs de meest simpele thuiskok kan zo een sterrenmaaltijd op tafel zetten. Ze serveren dit thuismenu van dinsdag tot en met zaterdag. Wegens populariteit zitten ze soms al volgeboekt, oftewel: zorg dat je op tijd bestelt. Wij hebben in ieder geval genoten van een avond uitgebreid tafelen met de gerechten van deze heren.

Routebeschrijving

Meer over mij weten? Bekijk dan mijn website Zeeuws Media Meisje of mijn website over mijn favoriete eiland Ibiza: Ibizagevoel.nl. Je kunt mijn bezigheden in Zeeland ook volgen op mijn Instagram account met de leukste hotspots in Zeeland.

Wil jij meer lezen over de beste foodspots, maar dan in Middelburg? Hier vind je onze aanraders.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top