vakantie walcheren

8 tips voor een coronaproof vakantie op Walcheren met kinderen

Hello! Mijn naam is Sara van Wetten en samen met mijn ouders van 65 jaar en 68 jaar, mijn man en drie kinderen van 5 jaar, 3 jaar en 1 jaar gaan wij ieder jaar met Pasen naar Zeeland.
Vorig jaar was dit helaas niet mogelijk i.v.m. de sluiting van Zeeland m.b.t. corona. Dit jaar mochten we gelukkig weer wel. Netjes allemaal getest voordat we gezamenlijk in een huis gingen. Ik heb al eerder twee artikelen geschreven voor Hello Zeeland, over Goes en over West-Zeeuws-Vlaanderen. En nu dus een stukje over coronaproof vakantie vieren op Walcheren.

Logeren in Vakantiehuis Poppendamme

Op het rustige Zeeuwse platteland, vlak bij Grijpskerke ligt het vakantiehuis Poppendamme. Voorheen een noodstal en in 2020 is de renovatie afgerond. Het huis heeft drie slaapkamers; één op de begane grond met een tweepersoonsbed en aansluitend een badkamer met bubbelbad en regendouche. Toilet apart. Boven zijn er nog twee kamers met ieder twee eenpersoonsbedden en ook weer een toilet. Verder heeft dit huis echt alles; wasmachine en droger, een complete keuken van alle gemakken voorzien, een zithoek met tv en openhaard en een ruime eettafel. Kinderstoelen en campingbedje zijn ook aanwezig. Verder is het huis een kinderparadijs met heel veel speelgoed, skelters en fietsjes. Maar het gaafst voor kinderen (en ook voor volwassenen) is de tuin met een glijbaan, schommel, trampoline, klimrek, hangstoelen en bank en ook een ruime buitentafel met stoelen. Om de hoek van deze vakantiewoning ligt Hof Poppendamme. Deze speeltuin met eetgelegenheid was nu helaas gesloten, maar je loopt er binnendoor zo naartoe. Wij hebben nu alleen even de geitjes geaaid. Een reden om terug te gaan.

Routebeschrijving

Speurtocht volgen via Zeeuwse Speurtochten

Via deze site zijn er heel eenvoudig, tegen een kleine vergoeding, speurtochten te bestellen. Je krijgt deze dan netjes in je mail. Bij iedere speurtocht staat een gemiddelde looptijd en leeftijdsindicatie aangegeven. En dan beginnen maar. Wij hebben de speurtocht in Veere en in Burgh-Haamstede gelopen. Beide aan te raden. De kinderen vonden het heel leuk om de vragen en de opdrachten te maken en de volwassenen genoten van de omgeving. Want op deze manier kom je op plekken die wij niet zelf hadden gevonden. En de beloning op het eind; een medaille en iets lekkers was natuurlijk de kers op de taart.

vakantie walcheren

Bezoekje aan Kaasboerderij Schellach

Deze boerderij in Middelburg heeft een unieke stal, er staan tachtig melkkoeien. Deze kun je bewonderen vanuit de stal of vanaf het platform. Je kunt ook kijken naar het melken van de koeien, een blik werpen in de kaasmakerij, kalfjes aaien en de eigengemaakte kaas of melk in de boerderijwinkel kopen. Ook kunnen de kinderen er spelen in het kleine, maar leuke speeltuintje bij de boerderij en een speurtocht lopen. Mijn kinderen waren er niet weg te slaan. Ook leuk te combineren met een rondje door de stad Middelburg. Want vanaf hier is het maar 5 minuutjes met de auto.

Routebeschrijving

Wandelen door Natuurgebied Oranjezon

Wandelend van land richting zee kom je achtereenvolgens bos, struweel en duingrasland tegen. In de zeereep wandel je tussen helmgras en zie je af en toe de zee tussen de duinen door. Zo beschrijft de site het natuurgebied en dit klopt ook. Er zijn vier wandelingen te lopen van verschillende afstanden. Deze staan heel duidelijk aangegeven met bordjes. Ook kun je vanaf hier naar het strand wandelen. De routes hebben geen rechte paden, dus je loopt fijn in de natuur. Wij liepen de ’torenroute’ van 2.5 km. Met drie jonge kinderen een prima afstand. Wij zagen onderweg wilde paarden, water, duinen, zandvlaktes en bos!

Routebeschrijving

Boten kijken in Vlissingen

Met twee jongens die gek zijn op boten mochten wij deze havenstad niet missen. Je kunt hier wandelen over de boulevard of over het strand en je kijkt dan uit over de zee waar heel veel grote boten varen. Normaal combineren wij het boten kijken met een bezoek aan Reptielenzoo Iguana of Het Arsenaal, maar ook zonder deze twee attracties blijft Vlissingen erg leuk om te bezoeken.

Routebeschrijving

Struinen door Zoutelande

Wij waren hier nog nooit eerder geweest, gek eigenlijk want wat is dit een leuk (ietwat toeristisch) plaatsje. De winkels zijn op zondag ook gewoon open en mochten op melding van naam bij de deur worden bezocht. Daarnaast hebben ze een prachtig strand en heel veel leuke to-go tentjes.

Routebeschrijving

Met paarden wandelen bij Boerenrustcamping ‘De Kermisrose’

Een eiland verder gingen wij om een speurtocht met opdrachten te doen, maar dan vanaf de rug van een paard (de kinderen dan). Het was ongeveer 40 minuten rijden vanaf ons verblijf in  Poppendamme. Daar aangekomen was het genieten. Wij kregen een pony met een karretje erachter mee en een pony onder het zadel. Onze jongste kon in de kinderstoel in het karretje. De twee oudste kregen een cap op en konden wisselend in het karretje of op het paard. De volwassenen liepen ernaast en hielden de pony’s vast. Voor onderweg koffie, thee, limonade en iets lekkers. Ook kregen we materialen mee die te gebruiken waren voor de opdrachten onderweg. Het is een rondje van ongeveer een uurtje met de opdrachten inbegrepen. Na afloop hebben wij een drankje gedaan in de theetuin en mochten de kinderen paaseieren zoeken met een paashaas. Ook konden ze nog spelen in de twee speeltuinen die er op de camping zijn.

Routebeschrijving

vakantie walcheren

Thee drinken bij Het Kaslokaal in Oostkapelle

In een voormalige tuinderskas is dit theehuis gevestigd. En open voor to-go. Daarnaast kun je er nog een wandeling maken door de tuin en kunnen de kinderen spelen. Wij haalden hier een lekker taartje en sapje om mee te nemen naar ons huis. Maar wij gaan hier zeker weer naartoe als deze weer open is om er te zitten op het terras.

Routebeschrijving

Voor een fijne vakantie met het gezin, raad ik het eiland Walcheren zeker aan! Ook in tijden met corona zijn er genoeg leuke dingen om te ondernemen met de kinderen.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.