centrum qi breskens
Isa de Lange
Isa de Lange

Centrum Qi Breskens: de plek voor lichaam en geest

Een aantal jaar geleden viel het oog van Petra Selis op het gebouw en de entree van de toenmalige veerdienst Breskens-Vlissingen. Het vormde de aanzet om haar dromen vorm te geven. De ruimte werd verbouwd tot gezellig en sfeervol recreatie- en ontmoetingscentrum genaamd Centrum Qi in Breskens, waar je enkel biologische of fairtrade producten nuttigt.

Centrum Qi Breskens: een fijne plek

Centrum Qi is een plek waar je diverse activiteiten als cursussen en workshops op het gebied van welbevinden en ontwikkeling kunt volgen. Ook kun je heerlijk neerstrijken in het gebouw of op het terras om een biologische versnapering te nuttigen. Deze fijne plek aan de veerhaven van Breskens groeide in een aantal jaar tijd uit naar een plek waar het voor steeds meer mensen – inwoners van Breskens, voorbijgangers en toeristen – goed toeven is.

centrum qi breskens

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop

Petra realiseert met Centrum Qi nu al enige tijd haar ultieme droom: een plek creëren voor ieder die zich op persoonlijk vlak wil ontwikkelen en uit wil vinden wie hij of zij in diepste wezen is. Kortom, een plek waar het kwartje valt. Centrum Qi in Breskens is voor Petra een waar leerfestijn. Zo heeft ze leren plannen, zich verdiept in social media en zich gebogen over gastvrouwschap. Nu ze dat allemaal onder de knie heeft, is ze haar diepste hartenwens aan te realiseren: het centrum uitbouwen tot een plek voor allen die op zoek zijn naar zelfkennis in het leven. Bij Centrum Qi in Breskens worden handvatten aangereikt voor die zoektocht. Je wordt hier gestimuleerd om je dromen die sluimerend aanwezig zijn, waar te maken.

centrum qi breskens

Dromen waarmaken in Breskens

Eigenaresse Petra ontwikkelt zich zelf ook volop. Zo heeft ze een tweedaagse cursus Spirit Business Event gevolgd. Op dit event hoopte ze haar droomdoelen in beeld te krijgen om er vervolgens niet meer van af te wijken. Soms – zo vertelde ze – overvalt haar een gevoel dat alles klopt. Dagen met een gouden randje. Leuke reacties van passanten, fijne gesprekken, geweldige afspraken en wondermooie zonsondergangen. Het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. In Breskens heeft Petra haar plek gevonden en wil ze Centrum Qi nog groter maken.

Routebeschrijving

Benieuwd wat er nog meer te beleven is in Breskens? Je leest het hier.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top