kerk aardenburg
Isa de Lange
Isa de Lange

Een prachtig klassiek concert in de kerk Aardenburg

Bach-Comité Aardenburg organiseert al 60 jaar de Matthäus-Passion in de Sint-Baafskerk voor zo’n 1.200 bezoekers. Een prachtige ervaring voor ieder die van klassieke muziek houdt. Lees hier alles over de Sint-Baafskerk in Aardenburg en het klassieke concert waar wij van genoten.

Geniet van klassieke muziek in de kerk

Het klassieke concert voor Moederdag – waar wij aanwezig waren – in de mooie kerk van Aardenburg werd gespeeld door het bijzondere Bachorkest. Bach-Comité Aardenburg organiseert al 60 jaar de Matthäus-Passion in de Sint-Baafskerk voor zo’n 1.200 bezoekers. “Elk jaar een warme thuiskomst. Al meer dan dertig jaar ben ik nu als dirigent van De Nederlandse Bachvereniging in Aardenburg te gast. De stad en de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus-Passion hebben mijn hart meer en meer gestolen.” – Dirigent Jos van Veldhoven over de Aardenburgse Matthäus-Passion traditie.

kerk aardenburg

Kerk Aardenburg: een prachtig gebouw

De kerk in Aardenburg is qua architectuur een voor Nederland, uniek gebouw. Vandaar ook dat het op de lijst van de Rijksdienst voor Monumentenzorg in de top 100 staat. De oorsprong van de kerk ligt bij de monniken van de Sint-Baafsabdij uit Gent, die op deze locatie in 959 een kleine kerk bouwden. Door de bevolkingsgroei in de 13e eeuw was Aardenburg uitgegroeid tot een stad met 5.000 inwoners, waardoor de behoefte aan een grotere kerk ontstond. Deze kerk in Aardenburg is tot op de dag van vandaag absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens een bezoek aan West-Zeeuws-Vlaanderen. Wil je meer tips over deze streek? Klik dan hier.

Routebeschrijving 

kerk aardenburg

Wil je meer bijzondere verhalen lezen? Onze Hello Zeeland reisgidsen staan er vol mee. Bestel ze hier.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top