De 5 mooiste stranden van Zeeland

Als je aan Zeeland denkt, denk je natuurlijk aan het strand! Ook niet gek als je weet dat Zeeland een kustlijn van maar liefst 650 kilometer heeft. Zowel in de zomer als in het voor- en najaar is een bezoek aan het strand een perfect uitje! In de zomer uitrusten aan de kust en in het voor- en najaar lekker uitwaaien en je hoofd leegmaken. Zeeland heeft zoveel mooie stranden, dat het moeilijk is om te kiezen. Wij hebben daarom onze keuze voor de 5 mooiste stranden van Zeeland op een rij gezet. 

1. Oostkapelle – Berkenbos (Walcheren)

Een breed strand met karakteristieke paalhoofden, een typisch Zeeuws strand vind je in Oostkapelle!  De stranden in Oostkapelle zijn de stranden niet alleen mooi, maar ook de schoonste van Zeeland! Daarnaast is het ook nog het meest hond vriendelijke strand, ideaal als jij je viervoeter meeneemt voor een strandwandeling. Het natuurgebied de Manteling ligt direct aan het strand. Perfect als je op zoek bent naar de combinatie van een wandeling op het strand én in de natuur. Op zoek naar een fijne plek om te overnachten in Oostkapelle? Bekijk dan eens de luxe Duno Lodges, gelegen in een bosrijke omgeving op loopafstand van het strand.

Duno lodges Oostkapelle

2. Cadzand-Bad – ‘t Zwin (Zeeuws-Vlaanderen)

Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van het land. Hier vind je maar liefst 11 kilometer aan strand en mooie natuur. Cadzand is bekend om de eeuwenoude haaientanden die hier gevonden worden. Ga zelf eens op zoek naar de haaientanden, een leuke zoektocht en een mooi souvenir. Sluit je stranddag af met een bezoek aan een van de strandpaviljoens voor een hapje en een drankje. Daarnaast is er in het bruisende Cadzand zelf ook genoeg te doen! Bekijk hiervoor onze blogpost met 10 tips voor Cadzand-Bad.

beachhouse 25 breskens strandpaviljoens cadzand

3. Vrouwenpolder – Breezand (Walcheren)

Op zoek naar een leuk strand om met kinderen heen te gaan? Dan is Breezand in Vrouwenpolder het ideale strand. Het is het breedste strand van Zeeland, genoeg ruimte voor iedereen! Daarnaast kan je er spectaculaire kitesurfers in actie zien of zelf een poging wagen met een kitesurfles bij de surfschool. Voor de kinderen is er bij De Dam een grote speeltuin op het strand. Wanneer de kinderen aan het spelen zijn geniet jij van een kopje koffie of een drankje bij deze hippe strandtent. Kortom een ideaal stand met voor iedereen wat.  

cadzand strand

4. Nieuw-Haamstede  – Vuurtorenpad (Schouwen-Duiveland)

Het strand bij het Vuurtorenpad in Nieuw-Haamstede wordt vooral bezocht door families. De bosrijke omgeving is ideaal om na het bezoek aan het strand nog even een korte wandeling te maken. Vergeet tijdens het bezoek aan dit strand niet om een stop te maken in het pittoreske Burgh-Haamstede voor een kopje koffie of een lekkere lunch! 

5. Domburg – Badstrand (Walcheren)

Domburg is de oudste badplaats van van Zeeland en is ideaal voor een lange zomerse stranddag. Op dit strand vind je ook de karakteristieke paalhoofden en vrolijk gekleurde strandhuisjes, perfect voor een mooie Zeelandfoto. Het strand van Domburg ligt direct aan een levendig centrum, waar je op een van de terrassen en stranddag fijn afsluit met een drankje of een diner. 

Overnachten in de buurt van deze stranden? Check hier onze vakantiewoningen in Zeeland

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.