strandpaviljoens zeeuws-vlaanderen

Drie hippe strandpaviljoens in Zeeuws-Vlaanderen

Hello! Mijn naam is Isa de Lange. Als marketing- en communicatiemedewerker bij Hello Zeeland ben ik altijd op zoek naar de leukste inspiratie voor jou als toerist of inwoner van Zeeland. Tijdens jouw bezoek aan Zeeland mag het strand natuurlijk niet ontbreken. Je kunt de fiets pakken of te voet gaan. Maar ik deed het iets anders: ik nam samen met een vriendin een golfkar. Van Cadzand-Bad via Groede naar Breskens. In dit artikel lees je alles over de drie hipste strandpaviljoens in Zeeuws-Vlaanderen.

Moio Beach

We starten deze route in Cadzand aan de kust bij Moio Beach, een mooie strandtent met een prachtig interieur. Aquablauwe accenten die helemaal passen bij de beach vibes die je die dag ongetwijfeld voelt. Je zit het allerleukst aan de kant van het paviljoen met de marmeren tafeltjes en de blauwe stoeltjes. Misschien niet de handigste plek als je gaat lunchen, maar het oog wil ook wat! De toast met zalm is een aanrader evenals de kaaskroketten die worden geserveerd met sneetjes brood.

Routebeschrijving

strandpaviljoens zeeuws-vlaanderen

Strandhuys de Vrijbuyter

Genoeg hippe adresjes aan de Zeeuwse kust, dus we gaan lekker verder. We hebben een warme dag uitgekozen voor een tocht langs het strand. Nu is dat in een golfkar geen probleem, want: genoeg wind. Maar als je op een terras zit, kan het flink warm zijn, dus we gaan voor een plekje in de schaduw. Strandhuys De Vrijbuyter ligt aan de andere kant van de dijk en dus niet op het strand. Maar dat is met onze golfkar geen probleem, want het strandhuis ligt gewoon op de route. Gekleurde wegwijsbordjes, een blauwe omafiets én een vrolijke cocktailbar: alles samen maakt deze plek heel gezellig om een tijdje te vertoeven. Inmiddels is de lunch alweer een poosje geleden, dus het is tijd voor ijs. Er is keuze uit vele soorten ijscoupes. Ben je niet zo’n ijsliefhebber? Dan heeft Strandhuys De Vrijbuyter nog genoeg keuze uit andere hapjes en drankjes.

Routebeschrijving

Loods Tien

Bijna in Breskens, dus bijna aan het eind van de route. Maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan Loods Tien. Pfoe, wat is het warm. We bestellen een ice tea om af te koelen. Loods Tien is ook al zo’n hippe strandtent waar je terecht kunt voor een lunch of diner. Je kunt er natuurlijk ook alleen een drankje doen, maar het wordt pas echt een geslaagde middag met een grote tapasplank voor je neus. Ook het interieur van Loods Tien is om door een ringetje te halen. We houden er zo van omdat het dicht in de buurt komt van onze eigen Hello Zeeland stijl. Uitgeput, maar vooral enthousiast door alle paviljoens die we hebben bezocht, eindigt hier onze tocht langs de strandpaviljoens in Zeeuws-Vlaanderen. Een prachtige, zonnige dag in ons eigen Zeeuws-Vlaamse land: een aanrader!

Routebeschrijving

strandpaviljoens zeeuws-vlaanderen

Deze hippe adresjes zijn ook opgenomen in de Hello Zeeland reisgidsen. Deze kun je hier bestellen.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.