Bezoek Grote Kerk Veere: een bijzondere ervaring

Voor een echte cultuurbelevenis moet je bij Grote Kerk Veere zijn. Tijdens een bezoek kom je meer te weten over interessante momenten in de geschiedenis van de kerk en de historie daaromheen. Lees hier meer over dit historische uitje. Leuk voor jong en oud!

Praktische info Grote Kerk Veere

De kerk is gevestigd in het toeristische stadje Veere op Walcheren. Ben je al aan het nadenken waar je dan het beste kunt parkeren in Veere? Op loopafstand van de kerk is een groot, gratis parkeerterrein. De kerk is centraal gelegen: je staat direct in het centrum tussen de knusse straatjes van de markt in Veere. Ideaal te combineren met een overnachting in een hotel in Veere en gelijk de leukste winkeltjes te ontdekken.

Routebeschrijving

Grote Kerk Veere

 

Een bijzondere tentoonstelling

Bij binnenkomst in de kerk kijk je je ogen uit. De experience neemt je 500 jaar mee terug in de tijd. De kerk is opgedeeld in verschillende belevenissen. Wat als eerste opvalt als je de kerk binnenkomt, is een grote trap met de tekst ‘’Durf te zweven’’. Dat hebben ze heel letterlijk genomen, want je zweeft daadwerkelijk boven de grond als je over de metershoge netten loopt. Om de ervaring nog beter tot zijn recht te laten komen, zijn er verschillende koptelefoons geplaatst en wordt het verhaal van toen erbij verteld. Een stukje verder kun je een mooie herinnering opschrijven geïnspireerd door een beroemde schrijver genaamd Nescio, die inspiratie haalde op het dak van de Grote Kerk Veere.

Voor de avonturiers onder ons is er een wel heel bijzondere activiteit te beleven, namelijk abseilen. Midden in de kerk daal je af naar beneden en kun je heel de kerk in één oogopslag zien. Een hele belevenis!

Grote Kerk Veere

 

Op weg naar boven

Ontdek op de weg naar boven in de kerk een adembenemende ervaring van verschillende schilders. De muziek en kleuren van de projectie op de grond geven een prachtig beeld in de kale ruimte. Eenmaal een stuk verder op de trappen, kom je uit bij een luikje dat leidt tot een weids overzicht van het prachtige Veere. Vanaf boven kun je vanuit verschillende uitkijkposten kijken, wat prachtige beelden oplevert. Vergeet je camera dus zeker niet!

Genieten bij Café Japi

Na een middag in Grote Kerk Veere te zijn geweest, kun je heerlijk neerstrijken bij Café Japi dat in de kerk is gevestigd. In het café serveren ze verschillende gerechten van broodjes tot poké bowls, voor ieder wat wils. Ook kun je lekker buiten zitten aan de picknicktafels. Onze tip: neem het broodplankje met verschillende soorten beleg, heerlijk om samen van te genieten!

Grote Kerk Veere

Wil jij deze experience in de Grote Kerk Veere ook graag bezoeken en wil je weten wat er nog meer te beleven is? Klik dan hier om een ticket te reserveren.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.