eendje huren
Isa de Lange
Isa de Lange

Eendje huren en toeren door het Zeeuwse landschap

Hello! Mijn naam is Isa de Lange en ik ben werkzaam als contentmanager bij Hello Zeeland. In dit artikel lees je hoe het is om met een ouderwets autootje, een Citroën 2CV, door Zeeland te crossen. Of ja, laten we het maar bij rijden houden want crossen kun je beter achterwege laten met dit wagentje. Begrijp me niet verkeerd, het is hartstikke veilig om een van de acht eendjes te huren bij Eend Verhuur Zeeland in Goes. En leuk dat het is, je moet dit gewoon een keer gedaan hebben!

Eend Verhuur Zeeland

Als je een eendje huurt, heb je ongeveer vier uur de tijd om rond te toeren. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, als je maar weer op de juiste tijd arriveert. Keuze uit acht verschillende kleuren: ik vond ze allemaal veel te leuk! Uiteindelijk reden wij weg met een rood exemplaar. Het schakelen is anders, het opstarten is anders, het richting aangeven is anders. Maar wees niet bang: je krijgt uitleg over hoe het eendje werkt en dan verloopt de reis prima. Een halve dag op pad met een vintage autootje. Wat mij betreft is dit een van de leukste dingen die je cadeau kan geven aan iemand. Je kunt zelf beslissen waar je naartoe gaat óf volg de route die is uitgestippeld door de mannen van Eend Verhuur Zeeland. De eendverhuur zit op het industrieterrein van Goes dus daar start de route ook. Wij begonnen de route om 13 uur en eindigden om 17 uur.

Routebeschrijving

eendje huren

Lunchen bij Eeterij Iets Anders

Na veel polderlandschap te hebben doorkruist, ben je dan ineens in Kortgene. In Kortgene vind je een aantal restaurantjes. Wij kregen het restaurant Iets Anders aangeraden van een bewoner uit Kortgene, nou dan moet het wel goed zijn. En dat was het zeker, heel vriendelijk personeel en centraal gelegen. Vanwege het mooie weer gingen we op het terras zitten. We bestelden een visgerecht en konden er weer tegenaan. Op naar Vrouwenpolder…

Routebeschrijving

Tijd voor ijs bij ijssalon Sweethearts

Deze ijssalon is al eens uitgeroepen tot beste van Zeeland dus dat zegt toch wel wat. Daarnaast hebben ze de muren een likje roze verf gegeven dus je kunt er niet bepaald omheen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, dus: parkeer je auto, loop een stukje door Vrouwenpolder en maak een stop bij Sweethearts voor een ijsje te eten met een of meerdere (sowieso meerdere!) bolletje(s).

Routebeschrijving

Zoetigheid bij Oma’s snoepwinkel

Oké, je hebt net een ijsje op. En het is niet dat je veel beweegt deze dag, maar als je in Veere bent zou het zonde zijn om niet langs Oma’s Snoepwinkel te gaan. Als je in Veere bent, waan je je sowieso al een beetje in vroegere tijden met de oude straatjes en panden dus deze ouderwetse snoepwinkel past perfect in het straatbeeld. Wijnballen, duimdrop, pepermuntkussentjes: neem het allemaal mee om onderweg op te eten!

Routebeschrijving

Benieuwd welke toffe winkels er nog in Veere gevestigd zijn? Lees dan dit artikel over ‘winkelen in Veere: 3x de leukste shops!’

Dineren bij Het Postkantoor

Vanaf Veere rijd je niet direct naar Goes. Je komt nog langs leuke dorpjes en mooie polders. Maar die sla ik hier even over aangezien we daar zelf geen stop hebben gemaakt. Als het goed is ben je rond 5 uur weer terug bij Eend Verhuur Zeeland. Het beste is dus om een hapje te eten nádat je je eendje hebt afgeleverd. Op de hoek van de markt zit Het Postkantoor, de naam zegt het al, vroeger was dit een postkantoor. Tegenwoordig is het een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Het Postkantoor heeft een gezellig interieur en een uitgebreide kaart waar je heerlijk kunt eten. Zeker een aanrader dus!

Routebeschrijving

Ouderwets roadtrippen met Eend Verhuur Zeeland

Ik ga niet beweren dat er helemaal niets ‘fout’ ging. Halverwege de route maakten we een stop en duurde het even voordat we de auto van Eend Verhuur Zeeland weer aan de praat kregen. Voor een klein moment dachten we even dat het ‘dag dag tour de Zeeland’ was, maar nee hoor, daar ging ‘ie weer. Geen paniek dus als de auto even niet doet wat je wil. Ik heb een aantal hoogtepunten van de route opgesomd, maar wil natuurlijk niet alles verklappen. Het allerleukste is om de route zelf te ontdekken. Niets leuker dan een ouderwetse route volgen met behulp van aanwijzingen en een kaart. Je komt op plekken waar je normaal niet snel naartoe zou gaan. Ik raad het zeker aan om een eendje te huren en het Zeeuwse landschap te ontdekken!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top