Fietsen en wandelen in Oostkapelle

Op zoek naar een mooie bestemming voor een fiets- en wandelvakantie in Zeeland? Dan zijn de Duno Lodges in Oostkapelle het perfect verblijf. Deze vakantiewoningen liggen op steenworp afstand van het strand en direct aan uitgezette fiets- en wandelroutes. Wij delen onze tips voor de leukste fietsroutes en wandelgebieden en wat er verder nog te doen is in Oostkapelle. 

Fietsen in Oostkapelle

In Zeeland vind je veel gevarieerde fietsroutes, langs de kust, maar ook door mooie natuurgebieden. Vanuit Oostkapelle fiets je gemakkelijk via mooie fietspaden naar andere leuke plekken in Zeeland. Vanuit jouw vakantiehuis in Oostkapelle start je gelijk jouw fietsroute via de knooppunten. Fiets een rondje langs de kust of bezoek leuke plaatsen op Walcheren. Tip: Gebruik onze gratis inspiratiekaart met fietsroutes

Rondje Walcheren op de fiets

Oostkapelle bevindt zich op Walcheren, hier zijn nog veel meer leuke plekken te ontdekken. Stap op de fiets en ontdek Veere, Middelburg, Zoutelande en Domburg tijdens een fietsrondje Walcheren. Maak een korte stadswandeling of rust even uit in een van de restaurants met koffie of lunch. De route is makkelijk in te korten door het volgen van de fietsknooppunten. 

Een leuk weetje voor de echte fietsliefhebbers: De Duno Lodges liggen aan de LF-kustroute, deze 610 kilometer lange route loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans. Wil je jouw eigen fiets graag thuislaten voor de vakantie? Dat is geen probleem! Er zijn meerdere fietsverhuurders in Oostkapelle en Zeeland.  

Wandelen in Oostkapelle

Liever wandelen? Ook voor een wandelvakantie in Zeeland is Oostkapelle een ideale bestemming!  Hier vind je vele wandelgebieden en de omgeving is erg bosrijk. De Duno Lodges liggen in deze bosrijke omgeving, maar ook het strand is dichtbij. Trek je wandelschoenen aan en kies voor een van de omliggende natuurgebieden, de Manteling of Oranjezon. 

Natuurgebied de Manteling Oostkapelle

De Manteling van Walcheren is het meest afwisselende kustgebied van Zeeland.  De wandelroutes in dit gebied leiden je door bos, duinen en langs het strand. Neem je verrekijker mee, want er leven ook heel wat dieren in de Manteling. Wie weet spot jij wel een hert. Daarnaast heeft het gebied een brede geschiedenis met in het ‘centrum’ van de Manteling Kasteel Westhove (nu een hostel). Wil je meer leren over de geschiedenis van het gebied en je inleven in de tijd van toen? Bezoek dan Terra Maris! Dit is een museum in de Manteling en heeft tentoonstellingen over de natuur en het landschap van Zeeland. Een leuke afwisseling tijdens de wandeling waarbij je na afloop geniet van een lekker koffie op het terras. 

Wandelen in natuurgebied Oranjezon

Een ander mooi wandelgebied, in de omgeving van Oostkapelle, is Oranjezon. Het natuurgebied Oranjezon bestaat uit beschutte duinvalleien en bos en grenst aan het strand. Bij Oranjezon zijn er vier wandelroutes te volgen van verschillende lengte. Zo kan je zelf bepalen of je toe bent aan een lange wandeling door het hele gebied of een snellere korte wandeling alleen door het bos. Heb je na het wandelen geen puf meer om zelf te koken in jouw vakantiehuis? Kies dan voor een van de restaurants in Oostkapelle. Geniet hier van heerlijke Zeeuwse seafood als Zeeuwse mosselen of oesters. 

Vakantiehuizen: Duno Lodges Oostkapelle

De Duno Lodges in Oostkapelle is het ideale verblijf voor jouw wandel- en fietsvakantie in Zeeland! De Duno Lodges in Oostkapelle zijn luxe 2, 4 of 6 persoons appartementen op 10 minuten loopafstand van het strand en 15 minuten van het centrum. De woningen liggen in een bosrijke omgeving en de wandel- en fietsroutes starten direct voor de deur.

Bekijk onze pagina met Duno Lodges voor meer informatie en boek jouw vakantie in Zeeland! 

Duno lodges Oostkapelle

 

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.