fietsroute west-zeeuws-vlaanderen

Fietsroute West-Zeeuws-Vlaanderen: hier moet je zeker stoppen

Let op: voor deze fietsroute in West-Zeeuws-Vlaanderen moet je een redelijke conditie hebben. Maar haak nog niet te snel af, want bij een fietstocht horen natuurlijk ook leuke tussenstops waar je fijn kunt uitrusten bij een restaurant, winkel of strandpaviljoen. Een fietsroute in West-Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk rustig en vooral erg mooi. Je fietst over de duinen en vervolgens door de groene polders. Wat is deze regio toch mooi!

Starten bij Groede aan Zee

De fietstocht start aan de kust bij Groede aan Zee. De terrassen tot in het zand, de prachtige ligging aan het strand van Groede en het uitzicht op zee geven een op-en-top strandbeleving. Naast ontbijt, lunch, lounge en diner worden hier ook grote porties rust en ontspanning geserveerd. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig direct naast het terras.

Routebeschrijving

Langs de kust richting Ferini

Vanaf Groede fiets je langs de kust naar Nieuwvliet. Eenmaal aangekomen in Nieuwvliet vind je Ferini. Een winkel om steeds opnieuw te ontdekken. Trappen en gangetjes. Een ingang boven, maar ook eentje beneden. Dwaalruimtes met hokjes en kamertjes. Vintage, vooral veel vintage! En tweedehands boeken! En cadeautjes! Kunst en theater zelfs! In deze winkel verdwaal je uren tussen de leuke spulletjes.

Routebeschrijving

fietsroute west-zeeuws-vlaanderen

Cultuurstop bij de molen van Nieuwvliet

Met de wind in de rug op weg naar de molen van Nieuwvliet. Een fietsroute in West-Zeeuws-Vlaanderen brengt niet alleen culinaire tussenstops en mooi natuurlandschap met zich mee, ook op cultureel gebied is hier veel te zien. Werp een blik op de molen van Nieuwvliet, deze molen wordt onderhouden door vrijwilligers. Eén gulden betaalde de stichting in 1990 ervoor, toen de eigenaar ermee stopte omdat het molenaarsvak niet voldoende meer opbracht en de molen aan restauratie toe was. Nu wordt er weer wekelijks mais gebroken en haver geplet met als resultaat haver en volkorenmeel.

Routebeschrijving

Door de polders naar De Parlevinker

Vanaf Nieuwvliet fiets je door de Zeeuws-Vlaamse polders naar Retranchement. Bij De Parlevinker is het goed toeven. Vanaf het terras heb je een mooi zicht op de voorbijgangers. Buiten de zomermaanden komt men speciaal voor de zelfgemaakte appelbollen. Zeker eens proberen! Vanaf Retranchement volg je de fietsbordjes naar Zuidzande.

Routebeschrijving

Uitrusten bij Atelier de Test

De laatste stop is Atelier de Test in de polder bij Zuidzande waar prachtig keramiek te zien is. En het leuke is: het werk van de kunstenaars hier is te koop. Ook is er een gratis kleihoek voor de kinderen en in juli en augustus kun je er zelf ook eens een potje draaien. In de keramiektuin zoek je een zonnig plekje om gezellig wat te drinken. En daarna op naar huis of je vakantieverblijf!

Routebeschrijving

fietsroute west-zeeuws-vlaanderen

Benieuwd naar een andere fietsroute in West-Zeeuws-Vlaanderen? Klik dan hier.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.