Lange Strangetocht in Zeeland is een van de mooiste wandelroutes

Hello! Mijn naam is Odile de Pooter. Misschien ken je me al van mijn artikel over het museum Bizarium in Sluis. Niet? Klik dan hier om het te lezen. Ik liep deze zomer mee met de achtste editie van de Lange Strangetocht. Een lange tocht langs het strand, 17 kilometer welteverstaan! Van Cadzand-Bad naar Breskens en bij ieder strandpaviljoen een stempel halen. Als liefhebber van het Zeeuwse strand genoot ik er ontzettend van.

Voor het goede doel

Het is 09.00 uur als we aan de start verschijnen bij strandpaviljoen De Zeemeeuw in Cadzand-Bad. Met onze stempelkaart halen we bij een van de bestuursleden van Rotaryclub Oostburg onze eerste stempel. De Rotaryclub haalt met de Lange Strangetocht ieder jaar geld op voor het goede doel. Via alle strandpaviljoens die je aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust vindt, lopen we naar Breskens en maken we onze stempelkaart vol. Overal is er wel iets te doen: een spelletje, een band en zelfs een levend standbeeld waar je echt even goed naar moet kijken om te zien of ze nou echt of van steen is. En overal komen we bekenden tegen, want wat lopen er veel mensen mee. 1925 om precies te zijn, en ze komen overal vandaan. Ik hoor dat er zelfs iemand speciaal vanuit Frankrijk afreist om te lopen.

lange strangetocht

Lekker wandelweer

Het is perfect weer om te lopen: een heerlijk windje in onze rug en een zonnetje dat zich af en toe laat zien. Na 17 kilometer lopen, een blaar op mijn teen en ruim 29.000 stappen op mijn stappenteller, plof ik rond 15.30 uur in het zand bij strandpaviljoen Breskens aan Zee. Het is een hele happening, de binnenkomst. We krijgen zelfs gladiolen! Zeeuwse Evenementen staat er ook met een hapje en drankje en hun golfkarretjes rijden af en aan om wandelaars terug naar de auto’s te brengen. En ik moet zeggen, dat ijskoud biertje smaakte heerlijk!

Denk je er ook over om mee te lopen? Ik zeg doen, dan kom ik je volgend jaar vast wel tegen!

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.