tiny house zeeland
Isa de Lange
Isa de Lange

Logeren in een tiny house in Zeeland

Het is inmiddels geen nieuws meer, kleine huisjes oftewel tiny houses zijn hip en steeds vaker zie je mensen die hunkeren naar een andere manier van leven of vakantie vieren. Ook in Zeeland is deze trend merkbaar. Blogger Carolien overnachtte laatst in een tiny house in Zeeland. Je leest er hier meer over. Wil jij ook op een relaxte en duurzame manier vakantie vieren? Nabij het sfeervolle dorp Groede liggen drie prachtige tiny houses. Logeren in een tiny house in Zeeland doe je hier het best!

Wat is een tiny house eigenlijk?

In de media is er steeds meer aandacht voor tiny houses, letterlijk kleine huisjes, maar in werkelijkheid houdt het veel meer in. Namelijk dat men zelfvoorzienend wil zijn, dichter bij de natuur wil leven of eventueel in een collectief waarbij gedeeld wordt (zoals de auto, tuin of apparatuur). Een fijne bijkomstigheid aan leven in een tiny house is dat je minder vaste lasten hebt en dus aan het einde van de maand meer over houdt. Een tiny house is maximaal 50 m2 en esthetisch gebouwd met handige vernuften. De ruimte is beperkt dus je moet slim zijn. Vaak zie je dat de kleine huisjes gebouwd worden op een trailer, maar mobiel zijn is geen must.

tiny house zeeland

Drie hippe minihuisjes in Zeeland

Roel Brugge, het creatieve brein achter Hello Zeeland, heeft drie van deze tiny houses ontwikkeld. Deze minihuisjes staan vlakbij het sfeervolle dorp Groede. De huisjes dragen de namen Beach & Balance, Wood & Fire en Gold & Nature. Alle huisjes zijn ingericht in de sfeer van deze thema’s. Ook staat in iedere accommodatie het woord minimalisme centraal. Door te consuminderen en dus op een bewuste manier met spullen om te gaan, kom je sneller met je bewustzijn in contact. Op die manier krijg je weer oog voor het offline leven. Wil je meer lezen over een tiny house in Zeeland? Roel geeft in dit artikel zijn visie op dit bijzondere woonconcept en journalist en tekstschrijver Elodie vertelt je hier alles over haar verblijf in tiny house Beach & Balance in Groede.

Routebeschrijving

tiny house zeeland

Nog meer fijne verhalen lezen over een overnachting in een tiny house in Zeeland? Stéphanie van de reisblog Expeditie Aardbol vertelt je er alles over in haar artikel over Tiny House Wood & Fire. Wil jij ook ervaren hoe het is om in een klein huisje te logeren? Dat kan! Via deze link kun je een overnachting in een van de tiny houses in Groede boeken.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top