Isa de Lange
Isa de Lange

Prachtige illustraties van Ferdy Remijn

Illustrator en kunstenaar Ferdy Remijn (1986) is opgegroeid in Goes. Na zijn middelbare school volgde een grafische mbo-opleiding in Brabant, waarna hij de kunstacademie in Rotterdam heeft afgerond. Vanuit zijn studio in het oude postkantoor in Oostburg maakt hij prachtige illustraties.

ferdy remijn

Gedetailleerde tekeningen van dieren

In zijn studio maakt hij gedetailleerde tekeningen van dieren. Door middel van streepjes en stipjes bouwt Ferdy Remijn zijn tekeningen op, geen één haartje loopt recht in de vacht van een dier. Daarom is het de kunst om ieder streepje vloeiend neer te zetten op papier. De kust vindt hij de fijnste plek in Zeeland, zowel in de zomer als in het najaar om een strandwandeling te maken. Soms krijgt hij er inspiratie van, maar veelal vindt Ferdy zijn inspiratie in het zoeken naar mooie foto’s van dieren. Als het afgebeelde dier een interessante beweging maakt of op een bepaalde manier kijkt kan dit aanleiding geven om een werk te maken.

Ferdy Remijn portretteert jouw huisdier

Momenteel ligt zijn focus op de online shop en de exposities die in het verschiet liggen, daarnaast vind je hem regelmatig op events en markten. Persoonlijkheid vindt deze Zeeuwse illustrator belangrijk: wanneer je iets bestelt, pakt hij het zelf in en voegt hij altijd een handgeschreven kaart toe. Mensen die hun huisdier(en) willen portretteren, zijn bij Ferdy Remijn aan het juiste adres. Volgens Ferdy is er niets zo bijzonder als de relatie die mensen hebben met hun huisdier, zo puur en oprecht. Enthousiast? Je kunt Ferdy’s kunstwerken bestellen in zijn online shop.

Fotografie: Angela van Steen

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top