Slijkstraatje Groede
Isa de Lange
Isa de Lange

Het Slijkstraatje in Groede mag je niet missen

Groede ligt vlak bij zee, heeft talloze adresjes om te overnachten en heeft genoeg restaurants en winkels om een tijdje te vertoeven. Wanneer je in dit gezellige dorp bent, mag je het pittoreske Slijkstraatje in Groede niet missen. Wij somden de drie leukste activiteiten uit dit gezellige straatje voor je op. Verborgen pareltjes!

slijkstraatje groede

Genieten in huistheater De Twee Duiven

In het intieme huistheater De Twee Duiven in het Slijkstraatje Groede kun je lekker eten, kunst bekijken, Antonio’s dressings kopen en van concertjes genieten. Eigenaar en kleinkunstenaar Adrie Oosterling brengt in de zomermaanden op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen een zelfgeschreven programma. Wel even reserveren vooraf, want deze avonden zijn zeer gewild. Met koffie, thee en een Groese paptaart in de voortuin onder de leilindes of in de tuin achter het theater, laat je je informeren over alle mogelijkheden die het theater alsook het straatje biedt.

Routebeschrijving

Terug in de tijd: Het Vlaemsche Erfgoed

Het Vlaemsche Erfgoed in Groede omvat een cultureel concept met winkeltjes, werkplaatsen, een Luthers kerkje en een erfgoedwinkel met streekproducten. Hier koop je unieke cadeautjes evenals bij Vers & Lekker die boerderijproducten verkopen. Verder is er in het Slijkstraatje Groede een boekenantiquariaat, bakkerij, kapsalon, grutterswinkel, schoenlapper, smidse, schilderswinkel, timmeratelier en textielwinkel. Alle bedrijfjes herinneren en vormen een ode aan vakmensen van vroeger. Ervaar hoe de kapper schaar en scheerkwast hanteerde, hoe kaneelstokken geurden, hoe de timmerman zijn planken schaafde, hoe ovenbroden werden gebakken en hoe de mensen toen gekleed gingen. Je toegangskaart voor museumstraatje Het Vlaemsche Erfgoed koop je in de museumwinkel.

Routebeschrijving

slijkstraatje groede

Rondsnuffelen in boekwinkels en ateliers

In boekwinkeltje Duo Duo op de hoek van de Slijkstraat en Molenstraat is het heerlijk snuffelen naar tweedehands of nieuwe boeken. Eigenaar Aad Speksnijder draagt niet alleen Groede, maar ook kunst een warm hart toe. Zijn initiatief van kunstkastjes aan de buitenmuur, waar kunstenaars hun werk exposeren, groeit gestaag en zijn door heel het dorp te zien. Ook vind je in het Slijkstraatje Groede Atelier Jacqueline Cox. Aan diversiteit geen gebrek!

Routebeschrijving

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top