Stiltewandelingen in Zeeland: loop jij ook mee?

Op zaterdagochtenden kun je met Bas mee op stiltewandeling en ervaar je wat het met jou doet. Elke week kiest hij een van de vele natuurparels uit die Zeeland rijk is. Dit doet hij op Walcheren, de Bevelanden én in Zeeuws-Vlaanderen. Na afloop van de wandeling geniet je van koffie, thee en een gezonde snack. Neem een kopje soep dat vers bereid en geserveerd is vanuit de Wanderbus. De Wanderbus is namelijk het begin- en eindpunt van de wandeling.

Wie is Bas?

Mijn naam is Bas, 35 jaar en geboren en getogen in Zeeland. Ik heb de provincie vaak verlaten voor andere provincies voor studie en werk. In het buitenland heb ik veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben net zo vaak weer teruggekomen voor de ruimte, de zee, de natuur en de heerlijke nuchterheid van Zeeuwen die me blijft aantrekken. Daarom organiseer ik hier in deze provincie met alle liefde stiltewandelingen.

stiltewandelingen

Waarom stiltewandelingen?

Ik raakte gefascineerd door de kracht van stilte in mijn eerste stille meditatieretraite in Zweden, dat is alweer vijf jaar geleden. Tien dagen niet praten leek me een hele opgave, maar al na een paar uur vond ik het heerlijk. Even niet nadenken over wat je wil en moet zeggen, je vork horen tikken op je bord tijdens het eten en de vogels écht horen fluiten. Het had een enorm rustgevende en vertragende werking op mij. Maar laat ik helemaal eerlijk zijn, soms vind ik het ook confronterend en eng. Je komt af en toe spanning, pijn en emoties tegen die je hebt ontweken. Het mooie en bijzondere vind ik dat die ook weer oplossen in de stilte! Dat is in mijn ogen hoe we ons hoofd leeg kunnen maken met een stiltewandeling.

Herontdek de natuur in Zeeland

Heel eerlijk, ik dacht na al die jaren woonachtig te zijn geweest in Zeeland dat ik alle mooie plekjes in de buurt wel zo’n beetje kende. Niets is minder waar, ik ontdek elke week weer nieuwe pareltjes.

stiltewandelingen

Info stiltewandeling

Locatie: diverse natuurgebieden in Zeeland, ruim van tevoren aangekondigd.
Dag & tijd: zaterdagochtenden om 8.30 uur.
Groep: maximaal 10 personen.
Duur: 2-2,5 uur / 8-10 km.
Na afloop: koffie, thee en gezonde snacks of soep bij de Wanderbus.
Kosten: op donatiebasis, wat jij het waard vindt!

Wil jij ook meedoen aan een stiltewandeling? Dat kan door een mail te sturen naar baslievens@hotmail.com of te bellen naar 0031624707199. Graag uiterlijk een dag voor de wandeling voor 12.00 uur opgeven.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.