Mireille Mali
Mireille Mali

Van het Zeeuws-Vlaamse platteland naar wereldstad Hong Kong

Hello! Mijn naam is Mireille Mali en ik beheer de website theblondelotus. In dit artikel neem ik je mee naar Hong Kong, leg ik uit hoe ik hier als Zeeuwse boerendochter terecht ben gekomen en deel ik de leukste Hong Kong-tips, waaronder mijn favoriete hotspots!

Dichtstbevolkte plek op aarde

Met gemiddeld 130.000 mensen per vierkante kilometer is het district Mong Kok in Hong Kong de dichtstbevolkte plek op aarde. Hong Kong is een miljoenenstad, een metropool. Een stad van wolkenkrabbers en zakendoen. Een stad waar alles kan, op ieder tijdstip van de dag. The sky is the limit. Dat is dan best even een contrast, vergeleken met de Zeeuws-Vlaamse boerderij in Cadzand waar ik opgegroeid ben. Gelukkig heeft Hong Kong naast dat bruisende stadsleven ook prachtige parken waar ik in de weekenden lekker kan verdwalen en mijn boerendochterinstinct weer even naar boven kan laten komen!

hong kong

Verliefd op de Chinese taal

Op mijn zestiende werd ik verliefd op de Chinese taal & cultuur nadat een Chinees meisje mij tot tien leerde tellen in Thailand. Veel van mijn klasgenoten op het Zwin College vonden het maar raar toen ik daarna besloot om Mandarijn te gaan studeren in Maastricht. Wie doet dat nu? Eén studiestage in Beijing, een werkstage in Hong Kong, talloze business trips naar China en een wereldreis later, woon ik in Hong Kong en komt dat Mandarijn goed van pas.

Hong Kong, een stad van mogelijkheden

Ik werk hier als Digital Marketing Freelancer en help westerse bedrijven met webdesign en online strategy voor de westerse en Chinese markt. Bloggen over mijn reizen doe ik er als hobby naast. Het was nooit mijn plan om in Hong Kong te gaan wonen en werken. Ik wilde als digitale nomade rond de wereld reizen en werken, maar ik vond hier de liefde en het bleek de beste zet die ik had kunnen maken in mijn carrière. Hong Kong is de stad van de mogelijkheden. Qua zakendoen, netwerken en een bedrijf opbouwen is dit dé plek in Azië. Ze noemen het ook wel het New York van Azië. De poort naar Mainland China. Doordeweeks mix ik thuiswerken met meetings op Hong Kong Island, het centrum en business district van Hong Kong. Causeway Bay heeft daar veel weg van Times Square in New York. In Soho vind je de leukste restaurantjes van alle internationale cuisines. En in de smalle straatjes van Sheung Wan zitten veel leuke koffietentjes om tussen meetings door te werken. Grassroots Pantry is mijn favoriet.

hong kong

Prachtige natuur in Hong Kong

Maar Hong Kong heeft ook een andere kant. Natuur is niet het eerste wat in je opkomt wanneer je denkt aan Hong Kong. Je denkt eerder aan wolkenkrabbers, de ongelofelijk diverse keuken en het bruisende, drukke stadsleven. Toch heeft deze stad geweldig veel natuur te bieden. En na een week vol meetings op Hong Kong Island en talloze laptopuren, zijn de weekendavonturen in de nationale parken altijd iets waar ik ontzettend naar uitkijk.

hong kong

Sai Kung Country Park

Wij wonen in New Territories, een uurtje met de bus van het centrum. Ten eerste omdat het onbetaalbaar is om in het centrum te wonen – Hong Kong is zo’n beetje de duurste stad ter wereld – en ten tweede omdat het dicht bij de natuur is! Sai Kung Country Park is ons favoriete gebied om te ontdekken. Daar vind je veruit het mooiste strand van Hong Kong: Ham Tin Beach! Je kunt er met de speedboot vanaf de Sai Kung Pier voor 15 euro naartoe varen of ernaartoe hiken via het MacLehose Trail! In de stad zijn er nog veel meer natuurparken en hiking trails. Dat hiken kan overigens soms best een avontuur zijn. Een paar weken geleden, stapte ik in Tai Mo Shan Country Park bijna op een slang! Gelukkig was het niet de super giftige Chinese Cobra, die hier in veel parken ook te vinden is.

Wat ik het meest mis uit Zeeland

De bolussen! Nee, grapje… Natuurlijk mis ik mijn familie en vriendinnetjes het meest. Daarnaast het leven op de boerderij. Ik kom altijd zo tot rust na een weekje op de boerderij. Lekker fietsen door de polder en wat langzamer leven. Tomaatjes uit de tuin van mama. Lekker plat praten en over de Zeeuwse stranden wandelen. Maar uiteindelijk kriebelt het dan toch altijd weer.

hong kong

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top