het zwin cadzand

Wandelen door natuurgebied Het Zwin Cadzand-Bad

Benieuwd naar het mooiste stukje natuurgebied van West-Zeeuws-Vlaanderen? Ga dan eens wandelen door Het Zwin in Cadzand-Bad. Natuurgebied Het Zwin bevindt zich op de grens van Nederland en België en grenst aan de Westerschelde. Vroeger zorgde de zeearm van Het Zwin voor welvaart in Brugge en Sluis totdat de zee het land weer terug gaf.

het zwin cadzand

Wandelen door Het Zwin Cadzand

Wandel door de duinen en geniet van al het moois om je heen. Je komt waarschijnlijk ogen tekort, want het gebied heeft een oppervlakte van wel 75 hectare! In de duinen groeien veel verschillende bomen, planten en bloemen. Maar wie goed kijkt, ziet dat er niet alleen flora is, maar ook fauna. Het gebied is een belangrijke broedplek voor vele vogels, denk bijvoorbeeld aan de nachtegaal of braamsluiper. En als je goed kijkt zul je tussen de vochtige duinen misschien wel een boomkikker zien!

Logeren op een camping bij Het Zwin

Na zo’n wandeling zal je vast honger hebben gekregen. Gelukkig ligt restaurant Zilt & Zout dichtbij en kun je hier een lekker hapje eten. Vergeet op de terugweg zeker niet om in Cadzand-Bad nog even te stoppen en te genieten van de heerlijke zeelucht. Vanaf de duinen en het strand heb je een prachtig uitzicht over de zee. Houd je van kamperen en wil je langer dan één dagje in Cadzand-Bad blijven? Vlakbij zit een leuke camping mét gezellig theehuis: Camping de Wachtsluis.

het zwin cadzand

Is Het Zwin gratis?

Ja en nee. Wanneer je natuurreservaat Het Zwin aan de Nederlandse kant betreedt, is het wandelen door dit gebied inderdaad gratis. Maar als je Het Zwin Natuur Park wil bezoeken, moet je een stukje over de grens naar België rijden en zijn de kosten voor volwassenen € 14,- p.p. (€ 12,- p.p. wanneer je de tickets minimaal een dag van tevoren online koopt), voor kinderen van 6 t/m 17 jaar € 6 p.p en voor kinderen t/m 5 jaar gratis. Een prima prijs voor een dag(deel) vol plezier! De gratis wandeling door Het Zwin in Nederland start bij infopunt ZAND aan de rand van Cadzand-Bad. Tip! Trek laarzen of oude schoenen aan die vies mogen worden.

Routebeschrijving

het zwin cadzand

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.