Wat te doen in het historische Veere?

Veere is een prachtig stadje gelegen aan de oevers van het Veerse Meer in de provincie Zeeland. Het is een stad vol historie, bezienswaardigheden, winkels en natuur. De omgeving biedt alles, ruimte om te wandelen, fietsen, varen, winkelen of te genieten op een van de fijne terrassen in de zon. 

Historie 

De geschiedenis van Veere gaat terug tot de middeleeuwen. Zo was Veere een belangrijke handelsplaats en werd de 14e eeuw de haven gebruikt als de uitvalbasis voor handel met de steden van de Hanze. Later werd de haven van Veere belangrijk voor de handel met Schotland en Ierland. In deze tijd was Veere een welvarende stad met veel rijke handelaren, en dat zie je nog steeds in het stadsbeeld! Na de Tweede Wereldoorlog is er een groot deel verwoest, maar er zijngelukkig nog prachtige oude grachtenpanden terug te vinden in het stadje die deel uitmaken van de rijke handelsgeschiedenis van Nederland. 

Winkelen in Veere

In deze historische panden zijn tegenwoordig leuke winkels en boetiekjes gevestigd, ideaal voor een dagje in Veere. Bezoek de boetiekjes voor de leukste Zeeuwse producten of souvenirs. Het is geen uitgebreid winkelgebied, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Voor meer tips over winkelen in Veere kan je ons blogartikel over de leukste shops in Veere

Wandelen in Veere 

Naast struinen in de boetiekjes van Veere zijn er ook heel veel leuke wandelroutes. Voor een fijne wandeling door de Zeeuwse natuur is het Boswachterpad  Veerse Bos dé wandelroute om te volgen. Dit is een slingerende tocht over het water, langs kreken, rietland en door het rijke oude Veerse Bos. Spot de vele vogels in het riet, zoals een ijsvogel of zie de reeën in het veld grazen. Naast een wandeling door het bos is een wandeling over de eeuwenoude stadswallen ook een aanrader. Tijdens deze wandeling heb je uitzicht over de stad maar ook over het Veerse Meer. Het is een leuke wandeling voor het hele gezin; zo vind je er trekpontjes, kanonnen en een spannende tunnel met schietgaten. 

Veerse Meer 

Wat ooit een woelige zeearm was, is nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Daarnaast vind je in het Veerse Meer talloze onbewoonde eilandjes, die per boot ontdekt kunnen worden. Omdat het Veerse Meer bestaat uit ondiepe oevers is het uitstekend geschikt voor gezinnen. Op zoek naar een wat minder sportief uitje op het Veerse Meer? Kies dan voor een rondvaart over het water. Er vertrekken verschillende rondvaartboten vanuit Veere. Vaar een rondje mee en leer meer over de mooie geschiedenis en natuur. 

Eten in Veere 

In de oude jachthaven van het stadje vind je veel leuke restaurants en terrassen. Geniet van een lekkere lunch terwijl je uitkijkt op de mooie boten in de haven. Er is voldoende variatie aan restaurants in Veere, van Zeeuwse vis tot lekkere Italiaanse restaurants. Ook voor een bakje koffie kan je er prima terecht, neem  hiervoor eens een kijkje bij Suster Anna. Hier hebben ze naar eigen zeggen de lekkerste appeltaart van de hele provincie. 

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.