Wat te doen in West-Zeeuws-Vlaanderen met het gezin? 6 x tips

Hello! Mijn naam is Sara van Wetten en samen met mijn vriend en drie kinderen van 4 jaar, 2 jaar en een baby van 6 maanden woon ik in Sassenheim, Zuid-Holland. Jullie kennen mij misschien al van het artikel over kindvriendelijke adresjes in Goes. Niet? Klik dan hier om het te lezen. Mijn vader heeft met zijn ouders en broer heel wat jaren in Zeeland gewoond en zo is geboren dat wij ieder jaar met Pasen met mijn oma, mijn ouders en mijn kinderen naar Zeeland gaan. Naast het familiebezoek ontdekken wij ook andere leuke plekken om naartoe te gaan. Heb je jezelf de vraag: ‘Wat te doen in West-Zeeuws-Vlaanderen?’ al eens gesteld? Geen zorgen, ik beantwoord deze vraag in dit artikel voor je. Want West-Zeeuws-Vlaanderen is leuk! En ja, juist met kinderen!

Cocoonhuisje Ziltvloed

Cocoonhuisje Ziltvloed is een heerlijk huis dat helemaal ingericht is voor kinderen. Het huisje heeft drie slaapkamers, maar je kunt eventueel een extra studio huren zodat het huisje geschikt is voor meerdere personen. Er is een trampoline, speelschuur, tafelvoetbalspel en véél speelgoed. Daarnaast zijn er nog veel boeken, spellen en een PlayStation vinden. Wel op tijd reserveren want de locatie is erg populair.

Routebeschrijving

Groede Podium

Groede Podium is een te gek speel- en bunkerpark met klimtorens, speelkubussen en een waterspeeltuin. Ook erg leuk in het park – zeker als je een vader mee hebt die gek is op bunkers – zijn bunkers die dateren uit 1942. In het park zijn daarnaast nog een heleboel diertjes te bewonderen zoals hertjes, schapen en konijnen. Echt een leuk uitje voor het hele gezin!

Routebeschrijving

wat te doen in west-zeeuws-vlaanderen

Restaurant De Afslag

Restaurant De Afslag is gelegen op circa 1 km buiten Breskens en heeft heel veel te doen voor kinderen. Zo is er een binnenspeeltuin met een klim-en klauterzolder, een ballenbak en een draaimolen en kun je midgetgolfen (wel tegen extra betaling). Vergeet ook de buitenspeeltuin met trampolines, glijbanen en klimmolen niet. Heel fijn om te weten is dat de speeltuin volledig is omheind. Aan de ouders is ook gedacht: in het bijbehorende restaurant kun je een lekker hapje eten. Vanaf dit restaurant heb je een leuk uitzicht op de treinentuin.

Routebeschrijving

Valkeniershof

Valkeniershof is kleinschalig, maar zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Er is een show met roofvogels en uilen waarbij je veel leert over deze dieren. Er is veel interactie met het publiek waardoor de kinderen goed betrokken blijven. Soms mogen de kinderen helpen en krijgen ze een handschoen aan en mogen ze een roofvogel roepen. Heel leuk en een mooie manier om de vogels te leren kennen! Wil je graag meer lezen over Valkeniershof? Klik dan hier.

Routebeschrijving

De kusttram

Deze kustroute loopt niet door West-Zeeuws-Vlaanderen, dus eigenlijk hoort hij niet in het rijtje thuis. Toch wil ik dit super leuke tripje aan jullie meegeven. Op de grens van West-Zeeuws-Vlaanderen en België ligt de badplaats Knokke: een van de vele opstapplaatsen van de kusttram. Deze kusttramroute kun je meer dan eens doen, want de tram rijdt in totaal langs maar liefst 68 haltes tussen De Panne en Knokke. Tijdens deze route kun je de Vlaamse kust bewonderen en als je het zitten beu bent, stap je uit waar je wil en zoek je een activiteit in de buurt van een halte. De kusttram rijdt ieder kwartier.

Routebeschrijving

Cadzand strand

Wat te doen in West-Zeeuws-Vlaanderen? Nou, zeker naar het strand gaan! Het strand in Zeeland is overal mooi. Heerlijk uitwaaien, schelpen zoeken en zandkastelen maken is altijd fijn met kinderen en als het lekker weer is ga je natuurlijk even pootjebaden of zwemmen. Cadzand heeft een breed zandstrand waar je haaientanden kunt zoeken (al hebben wij er helaas geen gevonden).

Routebeschrijving

wat te doen in west-zeeuws-vlaanderen

In dit artikel lees je nog meer over wat te doen in West-Zeeuws-Vlaanderen met kinderen.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.