wat te doen in zeeland met kind

Wat te doen in Zeeland met kinderen? 8 x de leukste activiteiten

Wat te doen in Zeeland met kind? In Zeeland en vooral West-Zeeuws-Vlaanderen is er genoeg te doen voor een gezellig dagje uit met het gezin. Wie weet kun je een aantal activiteiten zelfs combineren: alle onderstaande adresjes liggen dicht bij elkaar. Veel plezier!

Ouwe Schuure

Je verwacht het niet, maar op de grens met België vind je achter de deuren van Ouwe Schuure een leuke speeltuin. Neem zeker ook een kijkje bij de appelboomgaard, kruidentuin en lieve dieren die rond het restaurant lopen. Terwijl je kinderen zich goed vermaken, kun je als ouders lekker lunchen, borrelen op het terras of dineren in het sfeervolle restaurant. Dit is een plek waar je iedere dag en ieder moment van de dag kunt komen genieten.

Routebeschrijving

wat te doen in zeeland met kind

Victoriadoolhof

Zin in een uitdaging? Het Victoriadoolhof in Eede is maar liefst 8000 m2 groot en goed voor wel drie kilometer loopplezier. Maar pas wel op, één verkeerde stap kan ervoor zorgen dat je er nog lang niet uit bent.

Routebeschrijving

De 5 Weeghen

Op de kruising van vijf verschillende wegen in Nieuwvliet vind je een oude boerderij omgetoverd tot het restaurant De 5 Weeghen. Terwijl je geniet van een drankje, spelen de kinderen buiten in de grote speeltuin.

Routebeschrijving

wat te doen in zeeland met kind

Ledeltheater

Het Ledeltheater in Oostburg is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van toneel, concert en film. Aan de zijkant van dit theater domineren eenhoorns de imponerende en kleurrijke muurschildering. Op de website van het theater vind je het programma, inclusief leuke kindvriendelijke voorstellingen.

Routebeschrijving

Groede Podium

Net buiten Groede vind je een prachtige plek om te ontspannen, spelen en ontdekken: Groede Podium. Dit voormalige hertenkamp was onderdeel van een verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. De speelkubussen, waterspeeltuin en bunkers moet je gezien hebben. In het infocentrum kom je meer te weten over de geschiedenis van het park.

Routebeschrijving

Museum Het Bolwerk

Is het je al eens opgevallen hoe Zeeuws-Vlaanderen bestaat uit dijken, polders en wallen? Na een bezoek aan Museum Het Bolwerk in IJzendijke wordt het allemaal duidelijk. De collectie van het museum gaat vooral over de Staats-Spaanse Linies, een uniek complex van verdedigingswerken uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. De kinderen kunnen hier hun eigen fort bouwen in de Legokamer of zich verkleden als prins Maurits. De vrijwilligers weten je het hele jaar door goed bezig te houden, want ze organiseren leuke activiteiten voor jong en oud. Workshops voor kinderen en volwassenen, rondleidingen en buitenactiviteiten. Want ook buiten gaat het verhaal van de Staats-Spaanse Linies verder. Kijk maar eens naar prins Maurits die jou uitnodigt om een potje schaak op de markt van IJzendijke tegen hem te spelen. Welk verhaal zou daar nou achter zitten?

Routebeschrijving

Visserijmuseum

Wat te doen in Zeeland met kind? Naar het Visserijmuseum natuurlijk! Vaar als een echte schipper de haven van Rotterdam in met de vaarsimulator. In het Visserijmuseum kom je alles te weten over het vissersverleden van Breskens. Een heerlijke plek vol leuke weetjes, midden in de drukte van de vissershaven.

Routebeschrijving

Elsje Fiederelsje

Lekkere trek? Dan ben je bij Elsje Fiederelsje in Breskens aan het goede adres. Met meer dan 50 verschillende pannenkoeken is er voor ieder wat wils. Niet zo’n honger? Neem dan een koffie. Deze wordt geserveerd met huisgemaakte truffels. Ook voor de kinderen is er genoeg keus!

Routebeschrijving

wat te doen in zeeland met kind

Ook Het Bizarium in Sluis biedt een middag plezier voor kinderen én volwassenen.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.