Wat te doen in Zoutelande? 3 x originele tips en activiteiten

Een vakantie in Zoutelande op de planning staan en zin om originele dingen in de omgeving van dit Zeeuwse plaatsje te doen? Het Beach Hotel in Zoutelande is de perfecte uitvalsbasis om Zoutelande en Westkapelle te ontdekken. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: wat te doen in Zoutelande en Westkapelle? Daarom hebben wij een lijstje met originele uitjes en leuke activiteiten in deze omgeving onder elkaar gezet. Net weer wat anders dan een dagje zonnen op Zoutelande strand of Westkapelle strand. Welke ga jij afvinken?

Lunchen bij Strandpaviljoen De Branding

Vanaf het strand van Zoutelande loop je zo richting Strandpaviljoen De Branding: dé plek om te lunchen in Zoutelande. Je hebt hier keuze uit allerlei heerlijkheden die je op kunt eten op het terras of in het paviljoen zelf. Onze tip: bestel het 12-uurtje dat bestaat uit heerlijke soep, een kroket en een uitsmijter.

Routebeschrijving

wat te doen in zoutelande

Rondleiding door vuurtoren Westkapelle

Deze unieke vuurtoren is een van de vele dingen die Westkapelle zo bijzonder maakt. Samen met een van de enthousiaste vrijwilligers die alles weten te vertellen over Westkapelle en de vuurtoren zelf, ontdek je vuurtoren ’t Hoge Licht op een unieke manier. Allereerst klim je de toren op, waarna je boven in de toren van een waanzinnig uitzicht over heel Westkapelle en alle landerijen eromheen geniet. Vervolgens daal je samen met de gids af naar alle interessante kamertjes die in de vuurtoren verstopt zijn.

Routebeschrijving

wat te doen in zoutelande

 

Bezoek het Polderhuis Westkapelle

Iedere dag van 10.00-17.00 uur kun je een bezoek brengen aan het Polderhuis Westkapelle. In dit dijk- en oorlogsmuseum vind je interessante feitjes over de geschiedenis van Westkapelle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er altijd een expositie te vinden over een bijzonder persoon die Westkapelle in de geschiedenis op de kaart heeft gezet. Wanneer je voldoende kennis hebt vergaard, sluit je af met een heerlijk appelgebakje op het bijbehorende terras.

Routebeschrijving

wat te doen in zoutelande

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.