Weekendje Zeeland: 5 geluksmomentjes van Vivian

Hello, mijn naam is Vivian le Clercq. Al woon ik in het fijne Brabant, Zeeland voelt toch altijd een beetje als thuiskomen voor mij. Mijn vader en grootouders komen hier namelijk vandaan. En omdat ik Zeeland zo vaak bezoek, wil ik jullie graag mee nemen langs de plekjes waar ik heel gelukkig van word tijdens een weekendje Zeeland!

Een weekendje Zeeland aan zee

We beginnen bij het strand, want ja, hoe mooi zijn de stranden in Zeeland! Het Noordzeestrand, ook wel Vrouwenpolderstrand, vind je als je net vóór Neeltje Jans linksaf slaat. Parkeer je auto op het parkeerterrein, pak je schep en emmer en loop een stukje over de dijk. Als je boven op de dijk staat, zie je rechts een mosselkweekgebied en met een beetje geluk spot je zeehondjes die lekker liggen te zonnen! In het voorjaar vinden wij het heerlijk om op het strand in een duinpannetje te liggen. Al is het vakantie én 30 graden, druk en vol is het nooit!

Routebeschrijving

Hapje eten bij Seafarm Kamperland

Mocht je eigen koelbox niet vol genoeg zitten of als je simpelweg gewoon zin hebt om lekker te lunchen of dineren, rij dan naar Seafarm in Kamperland (5 minuten rijden van het Noordzeestrand). Ultiem genieten van de beste en meest verse kwaliteit schelpdieren en tarbot geaffineerd in Oosterschelde bronwater. Er staan natuurlijk nog veel meer finger licking gerechten op de kaart én je hebt een schitterend uitzicht over de Oosterscheldekering.

Routebeschrijving

weekendje zeeland

Op naar Middelburg

Ook mag een dagje Middelburg niet ontbreken in dit lijstje. Het zijn de huizen, het lekkere eten en de knusse steegjes die mij hier zo blij maken. Neem een échte bolus van Bliek Meesterbakkers en bekijk het karakteristieke bruggetje in de haven voor een mooi fotomoment. Mijn favoriete restaurant in Middelburg is toch wel Zeeuwse Streken. Het interieur is om over naar huis te schrijven, de bediening super vriendelijk, om nog maar te zwijgen over de smaak van de fruits de mer! Benieuwd naar andere restaurants in Middelburg? Klik dan hier.

Routebeschrijving

weekendje zeeland

Zonsondergang op het strand in Renesse

Buikjes vol! Tijd om te ontspannen. En waar kan dat beter dan op het strand met een ondergaande zon? Renesse strand is daar de ideale locatie voor. Mocht je dan toch in Renesse zijn en zoek je nog een plek om te slapen? Dan raad ik zeker De Heerlijkheid van Noordwelle aan! Deze fantastisch ingerichte Bed & Breakfast ligt in Noordwelle. De eigenaren nemen echt de tijd voor een leuk gesprek onder het genot van een drankje en geven je een warm welkom. ’s Ochtends als je beneden komt, staan de deuren wagenwijd open en kijk je uit over het heerlijke terras met zwembad waar je een uitgebreid ontbijt krijgt.

Routebeschrijving

Genieten tussen de bloemenvelden

Mijn laatste geluksmomentje tijdens een weekendje weg naar Zeeland is toch een bezoek aan alle velden die in de zomer in bloei staan. Van juni tot eind augustus vind je overal velden vol met bloemen in alle geuren en kleuren. Van zonnebloemen tot madeliefjes. Aan de Broekseweg in Tholen vind je zo’n prachtig veld vol madeliefjes. Het idee dat we elke zomer een weekendje in Zeeland of zelfs nog langer mogen doorbrengen, maakt mij pas écht gelukkig!

Routebeschrijving

weekendje zeeland

Wil je verder op ontdekkingstocht in Zeeland? Lees hier alles over een toffe fietstocht door West-Zeeuws-Vlaanderen.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.