FAQ

De meest gestelde vragen en natuurlijk ook onze antwoorden
Producten die verkocht worden tijdens een pre-sale zijn nog niet op voorraad maar zijn al wel te bestellen is. De verwachte leverdatum van het item wordt bij het item zelf aangegeven.
Wij begrijpen dat het vervelend is dat bepaalde items nu afgeprijsd zijn en niet op het moment dat jij iets kocht. Helaas kunnen wij hier achteraf niets meer aan doen en geen kortingen verlenen met terugwerkende kracht op orders van vóór de sale. Je bent nu in ieder geval wel verzekerd van je gewenste item! Als je zou wachten loop je de kans dat een item uitverkocht raakt of jouw maat uit voorraad is.
Helaas kunnen wij hier niets meer aan doen en geen extra kortingen verlenen met terugwerkende kracht op orders die al tijdens de sale zijn geplaatst. Wij begrijpen dat het vervelend is dat bepaalde items nu nog meer afgeprijsd zijn dan op het moment dat jij het item kocht. Maar je bent nu in ieder geval wel verzekerd van je gewenste item en hebt het gekocht met korting! Als je zou wachten loop je kans dat een item uitverkocht raakt of jouw maat uit voorraad is.
Ja, ze werken tijdens de sale maar zijn helaas niet altijd geldig in combinatie met sale items. Voor meer informatie, zie de voorwaarde van de kortingscode. Let op: Kortingscodes kunnen niet worden gecombineerd.
Je kunt je pakketje volgen met de tracking code die je in de mail vindt die je van ons krijgt nadat je pakketje is verzonden.
Als je vastloopt bij het betalen dan kan je het volgende doen: een andere betaalwijze of browser gebruiken, wifiverbinding veranderen en checken of jouw gekozen bank geen storing heeft op dat moment.

Ja dat kan zeker! Je hebt 14 dagen de tijd om na ontvangst de bestelling of een product uit je bestelling kosteloos te retourneren. Start hier

Wij vinden het erg vervelend dat je een klacht hebt op een door ons geleverd item. Stuur altijd eerst een mail met een foto van de klacht naar onze klantenservice via shop@hellozeeland.com voordat je een artikel retour stuurt. Vergeet hierbij niet het ordernummer te vermelden. Wij proberen je klacht zo snel mogelijk voor jou op te lossen!
Scroll naar top