ferry vlissingen breskens

Zomerse overtocht met de Westerschelde Ferry Vlissingen Breskens

Hello! Mijn naam is Hannah Cooke, ik ben werkzaam als stagiaire bij Hello Zeeland. Als ‘n echte Vlissingse, moest ik natuurlijk een keertje de overtocht naar Breskens meemaken. Op een zonnige dag in de zomer besloten mijn vriend en ik daarom spontaan naar ‘de overkant’ te gaan. We vertrokken met de scooter en reden naar het station in Vlissingen. Eenmaal bij de Westerschelde Ferry aangekomen, kochten we een kaartje bij de veerterminal. Voor we het wisten kon onze overtocht met de ferry van Vlissingen naar Breskens beginnen en liepen we het poortje door om aan boord te gaan.

Uitzicht vanaf het dek van de ferry Vlissingen Breskens

Voor het beste uitzicht liepen wij naar boven en zochten we een mooie plek uit. Op een zomerse dag is het natuurlijk heerlijk uitwaaien op het dek, maar mocht het slecht weer zijn dan heb je ook de mogelijkheid om binnen te zitten. Eenmaal op de boot zagen we verschillende mensen beneden hun fiets plaatsen. Het werd meteen duidelijk dat ook bij veel mensen de ferry Vlissingen Breskens een onderdeel is van de fietsroute die aan de overkant verder gaat.

ferry vlissingen breskens

Grote zeeschepen op de Westerschelde

Toen de boot opgestart was, waren we zo vertrokken. Ik had niet verwacht dat het zo snel ging. Voor ons was het leuk om vanuit een andere kant naar Vlissingen te kijken. Je hebt namelijk goed zicht op de boulevard. Het was bijzonder om de zeeschepen van zo dichtbij te kunnen zien, dan pas zie je echt goed hoe groot ze zijn. Naast de zeeschepen staat Vlissingen ook bekend om het loodswezen. Tijdens de overtocht met de ferry Vlissingen Breskens zie je vele loodsboten langs varen. De loodsen helpen de grote zeeschepen met het verder loodsen van hun route over de Westerschelde. Voor kapiteinen waarbij de Westerschelde onbekend gebied is, is de Westerschelde een moeilijke route door de vele zandbanken. Soms hoor je dus wel eens dat een groot schip is vastgelopen op een zandbank.

Van Vlissingen naar Engeland?

Op die dag was de lucht helder en had je een mooi uitzicht over Breskens. Op sommige dagen is het uitzicht op Breskens vanuit Vlissingen erg onduidelijk. Vroeger zeiden wij dan wel eens: “Als je van Vlissingen naar de overkant zwemt kom je in Engeland”. Wat natuurlijk helemaal niet waar is, maar soms trappen mensen er wel eens in. Tijdens de tocht op de ferry van Vlissingen naar Breskens heb ik ontzettend van het zonnetje en het uitzicht genoten. Na ongeveer 20 minuutjes waren we aan de overkant. Bij aankomst zijn we naar beneden van de boot afgelopen. Toen we naar buiten liepen, stonden er alweer mensen te wachten om op de boot te kunnen. Zo blijft het dus heel de dag doorgaan.

Wij hebben een heerlijke tocht langs de duinen en het strand gemaakt. Met als tussenstop een verkoelend drankje bij een strandtent met zicht op zee. Na een paar uurtjes zijn we in Breskens weer op de ferry gestapt richting Vlissingen. Erg leuk om te doen!

Fotografie: Westerscheldeferry.nl

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.