MAXIMAAL ONTZORGEN

Herkent u zich in onderstaande 5 situaties bij het verhuren van uw vakantiewoning?

Zorg 1

Het gevoel geen inspraak te hebben

Yes, u heeft geïnvesteerd en bent de trotse eigenaar van een vakantiewoning. Graag wilt u deze verhuren, maar u bent bang geen inspraak meer te hebben in de verhuurmogelijkheden en het beleid van de verhuurbemiddelaar. 

Zorg 2

Op tijd schade constateren en problemen oplossen

Het is een strenge winter en u bent bang dat de leidingen bevriezen of de keukenkraan steeds meer gaat lekken. Het is belangrijk uw vakantiehuis periodiek te inspecteren om er zeker van te zijn dat de woning in perfecte staat blijft en om mogelijke schade in een vroeg stadium te signaleren. Als uw woning problemen heeft zoals een verstopte afvoer, doorgebrande zekeringen of een kapotte verwarming, zult u een beroep moeten doen op een professional.
klachten gasten en support

Zorg 3

Klachten van gasten en support

Na enkele maanden verhuren bent u blij met de gerealiseerde reserveringen, echter merkt u op dat gasten enkele klachten hebben achtergelaten in een review.

Zorg 4

Een schoon huis voor uw gasten

Een gemiddelde vakantiewoning met een bezettingsgraad van 75% en een gemiddelde verblijfsduur van 4 nachten heeft zo’n 68 wisselingen per jaar waarbij de vakantiewoning naar behoren schoongemaakt moet worden. Vaak moet de woning in korte tijd schoongemaakt worden omdat er een paar uur later weer nieuwe gasten staan te popelen om hun vakantie in een schone woning te beginnen. Veel verhuurbureaus en vakantieparken werken samen met verschillende schoonmakers of besteden de schoonmaak uit aan een schoonmaakbedrijf die geen binding heeft met uw vakantiewoning. Hierdoor zie je vaak dat ze niet secuur werken, nooit iets extra controleren en hun ogen sluiten voor andere problemen in en rondom het huis. 
rendement

Zorg 5

Maximaal rendement op uw investering

Na jaren hard werken heeft u de mogelijkheid te investeren in een fijne vakantiewoning. Maar een investering is nooit zonder risico en het is niet altijd een zekerheid of uw investering in de verwachte tijd wordt terugverdiend.

ERVARING VAN EEN VERHUURDER

1.

Wat zorgt ervoor dat u trots bent op uw vakantiewoning in Zeeland?

We hebben er veel plezier in om de woning gezellig en comfortabel te maken. We wonen zelf in Italië en kunnen dus niet zo heel vaak komen, maar samen met andere familieleden die ook enthousiast zijn over deze vakantiewoning, lukt het toch om altijd weer iets te verbeteren aan het huis. Dat is waar we trots op zijn.

2.

Hoeveel jaar verhuurt u al en kunt u een aantal positieve ervaringen met ons delen?

We verhuren via Verhuurburo Zeeland sinds 2015. Onze ervaring is dat er snel gereageerd wordt als de gasten met vragen komen en dat eventuele problemen snel opgelost worden. Dat is ook te lezen in de recensies. Zelf krijgen we alle ondersteuning en service van het kantoor en dat is voor ons heel belangrijk,.Vooral omdat we te ver weg wonen om alles zelf te kunnen regelen. We hebben een heel goede bezettingsgraad.


3.

Wat vindt u zelf de fijnste plek dicht bij uw vakantiewoning om heen te gaan?

De fijnste plek is het strand op 5 minuten lopen van de woning. Onze kinderen speelden er zo graag omdat er zoveel ruimte is. Dat is echt anders dan in Italië. Ook het verschil tussen eb en vloed maakt het strand en de zee zo leuk. ’s Avonds sluiten we de dag graag af met een wandeling over het strand. We vinden het ook heerlijk om te fietsen over de prachtig aangelegde fietspaden over en onder aan de duinen.

Uw vakantiewoning ook op Hello Zeeland?
Leuk, dat kan natuurlijk!
Scroll naar top