vakantie cadzand

Wat te doen in Cadzand-Bad: 10 tips

Op vakantie met het gezin naar Zeeland? Denk dan eens aan de badplaats Cadzand-Bad. In dit artikel geven we je tips voor een onvergetelijke vakantie in deze badplaats in Zeeland. Cadzand-Bad kent een rijke geschiedenis als badplaats met zijn brede stranden. Naast genieten van zon, zee en strand zijn er nog een hoop andere leuke dingen om te doen in Cadzand-Bad en omgeving.

1. Relaxte stranddag

Voor witte zandstranden hoef je niet ver weg te gaan, die vind je namelijk ook in Cadzand-Bad! De zeer ruime en schone stranden zijn ideaal om een dagje te vertoeven bij warm weer, voor een strandwandeling en zelfs tijdens de wintermaanden kun je hier heerlijk uitwaaien. En bij mooi weer neem je een verfrissende duik in de zee.

2. Haaientanden zoeken

Speur tijdens een dag aan het strand goed het zand af, want je kunt zomaar een haaientand of fossiel tegenkomen! Op de stranden in de natuurgebieden Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin maak je de meeste kans om haaientanden te vinden. Wat is er leuker dat thuiskomen van je vakantie in Zeeland met zo’n bijzonder souvenir!

3. Historisch Cadzand-Dorp bezoeken

Cadzand bestaat eigenlijk uit twee kernen: Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Landinwaarts vind je het middeleeuwse ringdorp Cadzand, met in het midden de gotische Mariakerk uit het begin van de 14e eeuw. Breng ook een bezoekje aan Molen Nooitgedacht, al sinds 1662 blikvanger van het dorp. Leuke tip: je kunt hier nog altijd versgemalen meel kopen!

4. Stoere watersporten

Bij Cadzand-Bad denk je ook meteen aan stoere watersporten. Dankzij de immer aanwezige Zeeuwse wind kun je hier ideaal kitesurfen, blokarten, golfsurfen en suppen. Er zijn verschillende adressen waar je materiaal kunt huren en lessen kan nemen.

5. Beleef de natuur in Het Zwin

Het Zwin is een uniek natuurgebied waar de werking van de getijden en de seizoenen duidelijk zichtbaar is. Dit resulteert in een bijzondere planten- en dierenrijkdom. Leer er alles over in de interactieve tentoonstelling en wandel door dit prachtige gebied. Er is zelfs een blotevoetenpad!

wat te doen in cadzand-bad

6. Kom tot rust in de wellness

Cadzand is officieel uitgeroepen tot heilzame zeebadplaats, dankzij de kwaliteit van de stranden en het zeewater. Daarnaast kun je ook opladen en helemaal tot rust komen in de spa’s van verschillende hotels in Cadzand-Bad.

7. Omgeving verkennen op de fiets

De streek rondom Cadzand-Bad leent zich uitstekend voor een fietstocht. Er is een uitgebreid netwerk aan fietsroutes uitgestippeld. Fiets bijvoorbeeld over het 16 kilometer lange fietspad naar Breskens, waarbij je de zee nooit uit het oog verliest.

8. Culinair genieten

Cadzand-Bad is dé culinaire hotspot van Nederland. Hier zijn een aantal Michelin-sterren restaurants van Sergio Herman gevestigd, zoals AIRrepublic en Pure C. Daarnaast vind je in Cadzand-Bad een hoop hippe (strand)restaurants waar je altijd geniet van Zeeuwse lekkernijen met hoge kwaliteit bereid. Wij hebben alvast 5 restaurants voor je getest.

9. Spectaculaire zonsondergangen

De beroemde en imposante Zeeuwse lucht, die menig schilders in de loop der eeuwen heeft geïnspireerd, leent zich uitstekend voor een spectaculaire zonsondergang. Te zien vanaf het strand óf vanaf het terras bij Strand Ruig. Een fijne plek waar je een heerlijk hapje kunt eten.

10. Jachthaven Cadzand-Bad bezoeken

Neem eens een kijkje in de jachthaven van Cadzand-Bad, waar je prachtige en luxe jachten ziet binnen- en buitenvaren. Bedrijvigheid gegarandeerd hier!

Vakantiehuis Cadzand-Bad in Zeeland

Zin om op vakantie te gaan naar Cadzand-Bad met je gezin? Bekijk dan het Cadshuis, een vakantiehuis in Cadzand, waar je heerlijk tot rust komt. Gelegen in de rustige polder met alle ruimte om te relaxen en spelen, op nog geen 1000m van het strand. Een ideaal vakantiehuis voor een gezinsvakantie in Zeeland.

Deel dit artikel met je vrienden!

zwin 112 vakantiehuis

BOEK JOUW VAKANTIEHUIS IN ZEELAND

Hello lieve lezer! Wist jij dat we naast het schrijven over tips & hotspots in Zeeland ook heel toffe vakantiehuisjes verhuren? Van natuurhuisjes in de polder tot vrijstaande vakantiehuizen aan zee. Als ultieme Zeeland-fan zit er vast een leuke accommodatie voor jou & je familie, vrienden of partner tussen.

Gratis E-book

Met meer dan 50 hotspots en originele tips door locals voor een ultieme beleving in Zeeland.